BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 22 t/m 28 maart 2021

De verwachting is dat komende week op Schiphol gemiddeld 410 vluchten per dag aankomen en vertrekken. Omdat de Polderbaan momenteel niet beschikbaar is, wordt er meer geland en gestart vanaf de Zwanenburgbaan. We verwachten in de ochtend en in de avond piekmomenten. Als die zich voordoen, zetten we de Buitenveldertbaan indien mogelijk in als tweede start- of landingsbaan. Bij noordenwind kan het voorkomen dat we de Buitenveldertbaan inzetten als hoofdbaan voor startend verkeer als de Zwanenburgbaan niet inzetbaar is. Dit vanwege de werkzaamheden aan rijbanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan. We zetten de Schiphol-Oostbaan in als, bijvoorbeeld door het weer, vliegtuigen niet kunnen landen op de Buitenveldertbaan.

Verwachte piekmomenten

In de week van 22-28 maart 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 8-15 maart 2021

In week 10 van 2021 waren er gemiddeld 381 vluchten per dag. Het grootste deel van dit verkeer is geland op of gestart vanaf de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. De harde, soms stormachtige wind uit het zuidwesten had deze week veel invloed op het baangebruik. De Buitenveldertbaan is bijvoorbeeld op zes dagen ingezet als hoofdbaan voor landingen, waaronder drie nachten. Op momenten dat de Buitenveldertbaan vanwege de harde wind niet inzetbaar was, is de Schiphol-Oostbaan ingezet als landingsbaan. De Aalsmeerbaan is vooral ingezet als tweede baan: op dinsdag als hoofdlandingsbaan vanwege de wind en op woensdag een deel van de dag als hoofdstartbaan vanwege werkzaamheden op de Kaagbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.