BAS
Nieuws
Zesde vooruitblik vliegverkeer in de heropstartfase

Vooruitblik vliegverkeer 17-23 augustus 2020
We verwachten de komende week gemiddeld 780 vluchten per dag op Schiphol. Ook verwachten we drie startpieken en drie landingspieken verspreid over de dag. Tijdens deze piekmomenten kan er een extra start- of landingsbaan worden ingezet. Vanwege werkzaamheden is de Zwanenburgbaan niet beschikbaar. Welke baan wordt ingezet hangt onder andere af van de wind- en weersomstandigheden komende week.

 

 

Tweede start- of landingsbaan
Bij voorkeur zetten we de Kaagbaan en de Polderbaan in als hoofdstart- of landingsbaan. Omdat de Zwanenburgbaan niet kan worden gebruikt komende week, zijn alleen de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan beschikbaar als tweede baan. Wanneer de omstandigheden erom vragen, kunnen deze banen ook enkele momenten als hoofdstart- of landingsbaan worden ingezet.

Piekmomenten

In de week van 13-23 augustus verwachten we de volgende dagelijkse piekmomenten:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 10.40 uur;
  • ’s middags tussen 14.20 uur en 15.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.40 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.20 uur;
  • ’s middags tussen 13.00 uur en 13.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

Terugblik naar 3-9 augustus
In de eerste week van augustus telden we een gemiddeld aantal vluchten van 740 per dag, iets minder dan de verwachte 760 vluchten. Dit is circa 51% van het aantal vluchten in dezelfde week in 2019. De eerste landingspiek in de ochtend begon steeds wat vroeger dan verwacht. Daarop is de verwachting bijgesteld. Door de toename van het vliegverkeer en de bijbehorende aangepaste vluchttijden was er op alle dagen in de ochtend en avond een landingspiek gevolgd door een startpiek. De Kaagbaan telde de meeste vluchten (42%) gevolgd door de Polderbaan (39%) en de Aalsmeerbaan (9%). Bekijk de volledige terugblik in de factsheet

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.