BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 8 t/m 14 maart

Komende week zullen er naar verwachting gemiddeld 380 vluchten per dag landen op en vertrekken vanaf Schiphol. Vanwege het groot onderhoud aan de Polderbaan, zetten we vaker de Zwanenburgbaan in. Tijdens de piekmomenten in de ochtend en avond gebruiken we de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan indien mogelijk. Wanneer we de Buitenveldertbaan niet kunnen inzetten tijdens zo’n piek, bijvoorbeeld door slecht zicht of de wind, dan landen vliegtuigen op de Oostbaan.

Verwachte piekmomenten

In de week van 8-14 maart 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 22-28 februari 2021

In de laatste week van februari telden we gemiddeld 404 vluchten per dag. Het grootste deel van deze vluchten is geland op of gestart vanaf de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. De Buitenveldertbaan is voornamelijk als tweede baan gebruikt tijdens piekmomenten en was tijdens één nacht en enkele momenten overdag de hoofdbaan voor landingen. Vanwege beperkt zicht door mist is in de ochtenden van het weekend de Buitenveldertbaan gebruikt als startbaan. Dit in combinatie met de Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan als landingsbanen.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.