BAS
Nieuws
Tweede vooruitblik vliegverkeer in de heropstartfase

Vooruitblik vliegverkeer komende week 20-26 juli 2020
Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen we met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook kijken we terug op de afgelopen week.

Verwachting vliegverkeer
Komende week verwachten we gemiddeld 550 vluchten per dag. Dat betekent dat het aantal vluchten ten opzichte van de afgelopen week aan het toenemen is. In de ochtend verwachten we een startpiek tussen 09.20 uur en 10.40 uur. Naar verwachting is er dagelijks een landingspiek in de ochtend tussen 07.40 – 08.20 uur en in de middag tussen 13.00 – 14.00 uur. Of er een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet tijdens deze piekmomenten hangt af van het aanbod.

Factsheet
Via dit factsheet delen we onze verwachting van de ontwikkeling van het aantal vluchten per dag de aankomende periode en wanneer we de start- of landingspieken verwachten. Tijdens die piekmomenten kan het zijn dat er een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet. Iedere week blikken we ook terug op de voorspellingen en kunt u zien wat het werkelijke aantal vluchten per dag was. Zo hopen we u de komende tijd wat meer inzicht te geven in het vliegverkeer.

 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.