BAS
Projecten
15-04-2024 | Baangebruik vanmiddag en vanavond (UPDATE)

Laatste update:

In verband met groot onderhoud aan de Kaagbaan (06/24) en een (vrij) krachtige zuidwestelijke wind later ruimend naar west-noordwestelijke windrichting gepaard met stormachtige windstoten, grote kans op buien en onweerswolken en marginale weersomstandigheden, is de verwachting dat de volgende baancombinaties gebruikt gaan worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

● Van 14:00 tot 21:00: Landen Buitenveldertbaan (27), starten Buitenveldertbaan (27);*

*UPDATE: I.v.m. de windkracht en windrichting (minder krachtig dan verwacht) wordt de Schiphol-Oostbaan (22) ingezet als landingsbaan, als de wind verder gaat ruimen of krachtiger wordt dan wordt de Buitenveldertbaan (27) weer ingezet als landingsbaan.

Na 21:00: Deze informatie wordt later vandaag op onze website bekend gemaakt.

Note: In verband met het groot onderhoud aan de Kaagbaan (06/24) zal deze niet inzetbaar zijn tot 25 april 2024. Zie hiervoor ook:

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol