BAS
Nieuws
Zwanenburgbaan de komende periode meermaals buiten gebruik door onderhoudswerkzaamheden

Schiphol voert van maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli en maandag 27 juli tot en met 31 juli dagelijks tussen 14.00-23.00 uur werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan uit. Tussen maandagmorgen 17 augustus tot vrijdagavond 28 augustus worden aansluitend werkzaamheden aan de start- en landingsbaan uitgevoerd. In deze periodes is de Zwanenburgbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de bekabeling van alle verlichting in de start- en landingsbaan.

Aangepast baangebruik

Door het lage aantal vliegbewegingen is de Zwanenburgbaan in de afgelopen maanden weinig ingezet. In de eerste twee weken van juli ging het om bijna 4% van de vliegbewegingen, gemiddeld 10 tot 20 vluchten per dag. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, is gekozen om deze werkzaamheden vervroegd uit te voeren. Tijdens het onderhoud worden de vliegtuigen die normaal gebruik zouden maken van de Zwanenburgbaan, verdeeld over de Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan.

Welke start- en landingsbanen op Schiphol worden ingezet, hangt onder andere af van de beschikbaarheid van banen, de weersomstandigheden en de milieuregels voor baangebruik. Er zijn in principe altijd twee banen in gebruik: een voor het vertrekkende verkeer en een voor het aankomende verkeer. De Polderbaan en Kaagbaan worden bij voorkeur zoveel mogelijk ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes relatief gezien minder geluidshinder veroorzaken dan van de andere banen. Het kan voorkomen dat er op piekmomenten een tweede start- of landingsbaan nodig is. Op deze piekmomenten, of wanneer de Polderbaan of Kaagbaan niet inzetbaar zijn vanwege weersomstandigheden, worden de andere start- en landingsbanen ingezet.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen