BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 29 maart t/m 4 april

We verwachten komende week iedere dag gemiddeld 435 vluchten op Schiphol. Het merendeel van het vliegverkeer zal vertrekken van of landen op de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. Afhankelijk van het aanbod van verkeer, het (verwachte en actuele) weer en de beschikbaarheid van bovenstaande banen, kunnen op momenten ook de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan worden ingezet. De Polderbaan is vanwege groot onderhoud niet beschikbaar.

Verwachte piekmomenten

In de week van 29 maart tot 4 april 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 15- 21 maart 2021

Deze week waren er gemiddeld 385 vluchten per dag op Schiphol. Driekwart van het vliegverkeer is geland op of gestart vanaf de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. Vanwege de noorden- en noordwestenwind is de Aalsmeerbaan op drie dagen ingezet als hoofdlandingsbaan. De Buitenveldertbaan is op twee dagen gebruikt als hoofdstartbaan vanwege oostenwind en werkzaamheden op de Zwanenburgbaan. Ook is deze baan twee dagen hoofdlandingsbaan geweest vanwege (noord)westenwind. De Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan zijn ook ingezet als tweede baan tijdens piekmomenten.

Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).

 

Volg het vliegverkeer in de Notifly app

Wil je op de hoogte blijven van het verwachte vliegverkeer op jouw locatie? Meld je dan nu aan om de Notifly app te testen. Je kan met deze app tot 24 uur vooruitkijken of je vliegtuigen op jouw locatie kunt verwachten. Ook kan je het live baangebruik zien en krijg je meer informatie over het vliegverkeer en de weersomstandigheden die van invloed zijn op het vliegverkeer. Ga naar Schiphol.nl/Notifly voor meer informatie.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.