BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 26 oktober – 1 november 2020

Nu het coronavirus weer om zich heen grijpt, zien we de vraag naar reizen verder afnemen. We verwachten mede daardoor aankomende week 580 vluchten per dag op Schiphol. En in november zal dit gemiddelde ongeveer gelijk blijven. Door het afnemende aantal vluchten verwachten we twee piekmomenten per dag: ‘s ochtends en ’s avonds. Dan kan afhankelijk van het aanbod aan vliegverkeer en de weersomstandigheden een tweede start- of landingsbaan worden ingezet.

 

 

Inzet tweede baan

Tijdens de piekmomenten in de ochtend en de avond kan mogelijk de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan of de Zwanenburgbaan als tweede baan worden ingezet. Welke baan er op welk moment wordt ingezet, hangt onder andere af van de wind en andere weersomstandigheden.

Piekmomenten

In de week van 26 oktober tot 1 november 2020 verwachten we dagelijks piekmomenten op de volgende tijdstippen:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

Terugblik naar 12-18 oktober

In de week van 12-18 oktober waren er gemiddeld 638 vluchten per dag, waar we er 650 verwacht hadden. Het grootste deel van het vliegverkeer is geland op of vertrokken vanaf de Polderbaan en de Kaagbaan.

Tijdens piekmomenten is voornamelijk de Aalsmeerbaan ingezet als tweede landings- of startbaan. Vanwege werkzaamheden aan taxibanen en op- en afritten aan de zuidzijde van de Zwanenburgbaan kon deze baan beperkt gebruikt worden. Hierdoor is de Buitenveldertbaan een aantal keer ingezet als tweede baan.

Vanwege de wind is de Schiphol-Oostbaan in één piekmoment gebruikt als tweede landingsbaan.

 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.