BAS
Nieuws
Werkzaamheden rijbaan Zulu

29 en 30 november: Werkzaamheden taxibaan Zulu met gevolgen voor baangebruik

Op dinsdag 29 november en woensdag 30 november zijn er tussen 9:00 uur en 16:00 uur werkzaamheden aan taxibaan Zulu aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan. Dit heeft gevolgen voor het vliegverkeer dat richting het noorden start of vanuit het noorden landt. Hierdoor kan op deze twee dagen de Buitenveldertbaan meer dan normaal worden ingezet. 
 
Vanwege de werkzaamheden kunnen vliegtuigen niet ten zuiden van de Zwanenburgbaan taxiën. Als in piekmomenten de Polderbaan en de Zwanenburgbaan gelijktijdig in gebruik zijn, moeten alle vliegtuigen van en naar de Polderbaan langs de noordkant om de Zwanenburgbaan heen rijden. Vanwege de veiligheid wordt daarom in een piekmoment waarbij vliegverkeer vanuit noordelijke richting wil landen of in diezelfde richting wil vertrekken, vaker de Buitenveldertbaan ingezet als tweede start- en landingsbaan. 

Welke baan daadwerkelijk wordt gebruikt hangt onder meer af van het weer (buien, windkracht- en richting) en de beschikbaarheid van de andere banen. Heeft u hier vragen over? U kunt contact opnemen via 020 601 5555 of stuur ons uw vraag.