BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer komende week in de heropstartfase

Vooruitblik vliegverkeer komende week 13-19 juli 2020
Schiphol, LVNL en BAS slaan de handen ineen om de heropstart van het vliegverkeer meer voorspelbaar te maken voor de omwonenden. In de omgeving van de luchthaven was het de afgelopen maanden rustig, omdat door de coronacrisis het vliegverkeer maar een fractie van normaal was. Nu de internationale luchtvaart weer op gang komt, willen wij u als omwonende op de hoogte houden van wat u van het vliegverkeer kunt verwachten. Hiervoor publiceren we regelmatig een factsheet op deze website.

We verwachten de komende week gemiddeld 520 vluchten per dag op Schiphol. De startpiek in de ochtend wordt verwacht tussen 09:20-10:40 uur. De piekmomenten met landend verkeer verwachten we in de ochtend tussen 07:40 en 08:20 uur en in de middag tussen 13:00 en 14:00 uur. Tijdens deze piekmomenten wordt er een extra start- of landingsbaan ingezet. Welke baan wordt ingezet hangt onder andere af van de weersomstandigheden.

Factsheet
Via dit factsheet delen we onze verwachting van de ontwikkeling van het aantal vluchten per dag de aankomende periode en wanneer we de start- of landingspieken verwachten. Tijdens die piekmomenten kan het zijn dat er een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet. Iedere week blikken we ook terug op de voorspellingen en kunt u zien wat het werkelijke aantal vluchten per dag was. Zo hopen we u de komende tijd wat meer inzicht te geven in het vliegverkeer.

 

 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.