BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 12 t/m 18 april

Komende week verwachten we gemiddeld 455 vluchten per dag op Schiphol. De Polderbaan is tot 10 mei niet beschikbaar vanwege groot onderhoud. Daarom verwachten we meer gebruik te maken van de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. In piekmomenten of als de omstandigheden daarom vragen kunnen ook de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan worden ingezet. Op welke banen geland of gestart wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer

Verwachte piekmomenten

In de week van 12 tot 18 april 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 29 maart – 4 april 2021

In de eerste week van april waren er gemiddeld 437 vluchten per dag op Schiphol. 85% van deze vluchten maakte gebruik van de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. Op momenten dat deze banen niet inzetbaar waren, bijvoorbeeld vanwege korte werkzaamheden of vanwege weersomstandigheden, is de Aalsmeerbaan tijdelijk ingezet als hoofdstartbaan en is de Buitenveldertbaan tijdelijk ingezet als hoofdlandingsbaan. Daarnaast zijn deze banen gebruikt als tweede start- en landingsbaan tijdens piekmomenten. Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).

 

Notifly biedt dagelijkse vooruitblik

De Notifly app is een handige aanvulling op deze wekelijkse vooruitblik. Met Notifly kan je tot 24 uur vooruitkijken wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten. Ook kan je vluchten live volgen, zie je van welke baan een vlucht is vertrokken of op welke baan een vliegtuig gaat landen. En je krijgt inzicht in de wind- en weersomstandigheden die van invloed zijn op het vliegverkeer. Ga naar Schiphol.nl/Notifly voor meer informatie.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.