BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 17 t/m 23 mei

Komende week verwachten we gemiddeld 510 vluchten per dag op Schiphol. De Polderbaan is na het groot onderhoud weer volledig inzetbaar als startbaan (baan 36L) bij noordenwind. De baan is inzetbaar voor landingen (baan 18R) bij zuidenwind, nadat de meetvluchten zijn afgerond en het vernieuwde instrument landingssysteem (ILS) is goedgekeurd voor gebruik bij goed zicht. Tot dat moment zal bij zuidenwind, net zoals tijdens het groot onderhoud aan de Polderbaan, zowel overdag als in de nacht, zoveel mogelijk de Zwanenburgbaan ingezet geworden als landingsbaan. Wanneer het ILS conform internationale veiligheidseisen betrouwbaar en stabiel heeft gefunctioneerd gedurende een periode van ongeveer vijf weken, kan het ILS, en daarmee ook de Polderbaan, weer in alle zichtomstandigheden als landingsbaan veilig worden ingezet.

Verwachte piekmomenten

Tijdens piekmomenten kan een tweede start- of landingsbaan worden ingezet afhankelijk van het verkeersaanbod. In de week van 17 – 23 mei 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • · ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • · ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • · ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • · ’s middags tussen 12.30 uur en 13.30 uur;
  • · ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 3 – 9 mei 2021

In deze week waren er gemiddeld 479 vluchten per dag op Schiphol. Het grootste deel van het verkeer is geland op of gestart vanaf de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan. De Polderbaan was door groot onderhoud niet beschikbaar. In plaats daarvan is de Zwanenburgbaan ingezet als hoofdbaan. Vanwege krachtige tot harde westenwind is de Buitenveldertbaan op meerdere dagen deze week ingezet als hoofdlandingsbaan, ook gedurende twee nachten. Daarnaast is de baan ingezet als tweede startbaan tijdens piekmomenten. De Aalsmeerbaan is voornamelijk tijdens piekmomenten ingezet als tweede startbaan naast de Kaagbaan. Zaterdagmiddag was de baan hoofdstartbaan vanwege het weer en werkzaamheden aan de Kaagbaan. De Oostbaan is op dinsdagochtend ingezet als hoofdbaan voor landingen vanwege harde tot stormachtige zuidwestenwind, daarnaast kort op zondagmiddag vanwege buien.

 

Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet.

 

Dagelijkse updates over vliegverkeer? Download de Notifly app. Kijk voor meer informatie op Schiphol.nl/Notifly.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.