BAS
Nieuws
Vierde vooruitblik vliegverkeer in de heropstartfase

Vooruitblik vliegverkeer 3-9 augustus 2020
Het vliegverkeer neemt verder toe komende week. We verwachten gemiddeld 760 vluchten per dag en daardoor zullen er meer piekmomenten zijn. Deze toename in vluchten komt omdat meer luchtvaartmaatschappijen hun aanbod uitbreiden. Deze week blikken we in de factsheet ook terug op onze verwachtingen voor week 30 (20-26 juli) en het baangebruik.

 

 

Meer piekmomenten
In de week van 3-9 augustus verwachten we meerdere piekmomenten per dag. Of er tijdens piekmomenten een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet hangt af van het aanbod. Welke baan we inzetten is afhankelijk van onder andere de wind- en weersomstandigheden en de beschikbaarheid.

Zo verwachten we startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 10.40 uur
  • ’s avonds tussen 20.40 uur en 21.20 uur

De landingspieken verwachten we:

  • ’s ochtends tussen 07.40 uur en 08.40 uur
  • ’s middags tussen 13.00 uur en 13.40 uur
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur

 

Terugblik naar 20-26 juli
Voor de week van 20-26 juli hebben we een gemiddeld aantal vluchten van 550 per dag verwacht. Dit waren er uiteindelijk iets minder, gemiddeld 539 per dag. De piekmomenten kwamen overeen met de verwachte piektijden. De beperkte afwijkingen tijdens de start- en landingspiek zijn een gevolg variabele omstandigheden. Hierbij kun je onder andere denken aan weersomstandigheden, het moment waarop banen beschikbaar komen en het moment waarop vliegverkeer zich aanbiedt. Tijdens de piekmomenten is er deze week een tweede start- of landingsbaan ingezet. Dit waren voornamelijk de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan. De Buitenveldertbaan is nagenoeg niet ingezet. De volledige terugblik op het baangebruik in deze week vind je in de factsheet

 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.