BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 12 t/m 18 okt

We verwachten de komende week gemiddeld 650 vluchten per dag op Schiphol. Dat zijn minder vluchten ten opzichte van vorige maand. Hierdoor verwachten we alleen tijdens piekmomenten in de ochtend en avond een tweede start- of landingsbaan in te zetten. Door werkzaamheden aan taxibanen en op- en afritten van de Zwanenburgbaan, kan de Buitenveldertbaan vaker in gebruik zijn. Ook de Oostbaan kan gebruikt worden als landingsbaan wanneer de Buitenveldertbaan niet inzetbaar is, bijvoorbeeld vanwege het weer.

 

Piekmomenten

In de week van 12-18 oktober verwachten we piekmomenten op de volgende tijdstippen:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

Terugblik naar 28 september – 4 oktober

In de eerste week van oktober waren er gemiddeld 684 vluchten per dag op Schiphol. Het grootste deel van het vliegverkeer is geland op of vertrokken vanaf de Polderbaan en de Kaagbaan. De Aalsmeerbaan is voornamelijk ingezet als tweede landings- of startbaan. Vanwege werkzaamheden aan taxibanen en op- en afritten aan de zuidzijde van de Zwanenburgbaan is de Buitenveldertbaan als tweede baan ingezet. Door de harde zuidzuidwestelijke wind is de Schiphol-Oostbaan vijf keer ingezet als tweede landingsbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.