BAS
Nieuws
Vanaf 31 oktober Kaagbaan in onderhoud

De Kaagbaan krijgt een doordeweekse onderhoudsbeurt. Hierdoor is de baan van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november en op maandag 7 en dinsdag 8 november niet inzetbaar voor het vliegverkeer. Naar verwachting zal deze dagen meer vliegtuigen landen op de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Het vertrekkend vliegverkeer maakt meer gebruik van de Zwanenburgbaan, de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan.

Geen werkzaamheden in het weekend

Het onderhoud aan de Kaagbaan vindt niet in het weekend plaats. Dit komt vanwege een tekort aan elektrotechnische specialisten die het werk kunnen uitvoeren en medewerkers die toezien op dit werk vanwege veiligheidsvoorschriften. Vandaar dat het onderhoud na het weekend op nog twee doordeweekse dagen gebeurt, wanneer deze medewerkers wel beschikbaar zijn. Hierdoor is in het weekend van 5-6 november de Kaagbaan inzetbaar en hoeft er minder gebruik gemaakt te worden van de andere banen.

Herstellen, maaien en schoonmaken

Tijdens de onderhoudsperiode wordt onder andere gewerkt aan het herstel van het asfalt, de baanmarkeringen, het schoonmaken van de verlichting en het vervangen van lampen van de Kaagbaan. Ook wordt het gras gemaaid, de elektra en kabels gecontroleerd en enkele kleine reparaties uitgevoerd. Eventueel worden de afvoeren voor regenwater doorgespoeld. Het baanonderhoud doet Schiphol in samenwerking met Heijmans.

Vraag het BAS

Heeft u hier vragen over? U kunt contact opnemen via 020 601 5555 of stuur ons uw vraag.