BAS
Nieuws
Vanaf 14 november Schiphol-Oostbaan in onderhoud

Schiphol-Oostbaan krijgt onderhoudsbeurt

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november en op maandag 21 en dinsdag 22 november is de Schiphol-Oostbaan in onderhoud. Dit betekent dat de kleine, zakelijke en privévliegtuigen en het andere vliegverkeer dat normaal van deze baan gebruik maakt, is aangewezen op een andere start- of landingsbaan. Naar verwachting zal hierdoor de Buitenveldertbaan iets meer in gebruik zijn.

Baan in het weekend in gebruik

In het weekend van 19 en 20 november is de Schiphol-Oostbaan gewoon in gebruik. De onderhoudswerkzaamheden gaan pas na het weekend verder. Dit gebeurde eerder bij het onderhoud aan de Kaagbaan. Ook in dit weekend is er een tekort aan elektrotechnische specialisten die het werk kunnen uitvoeren en medewerkers die toezien op dit werk vanwege veiligheidsvoorschriften. Daarom is de baan op maandag 21 en dinsdag 22 november nog in onderhoud, omdat dan deze medewerkers wel beschikbaar zijn.

Asfalt herstellen en lampen schoonmaken

Heijmans en Schiphol werken onder meer aan het asfalt, de markeringen en de verlichting van de Schiphol-Oostbaan. De baan wordt waar nodig hersteld, er worden kleine reparaties gedaan en de lampen worden schoongemaakt. Ook worden de kabels en elektra gecontroleerd en wordt het gras rondom de baan gecontroleerd. Indien nodig worden de afvoeren van de baan doorgespoeld.

Welke baan is in gebruik?

Welke baan gebruikt het klein, zakelijk vliegverkeer tijdens dit onderhoud? Dat hangt onder meer af van het weer (buien, windkracht- en richting) en de beschikbaarheid van de andere banen. Heeft u hier vragen over? U kunt contact opnemen via 020 601 5555 of stuur ons uw vraag.