BAS
Nieuws
Vacature: medewerker communicatie en voorlichting BAS

Stichting Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) is op zoek naar een nieuwe medewerker communicatie en voorlichting voor het informatie- en meldingenloket BAS (36 uur)

BAS is het informatieplatform over vliegverkeer voor de omgeving van Schiphol en de plek om meldingen te doen van hinder van vliegverkeer rondom Schiphol. BAS speelt een cruciale rol in de informatievoorziening aan omwonenden, luchtvaartpartijen, de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS), lokale overheden en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Functiebeschrijving

Dagelijks komen er veel vragen binnen bij BAS over het vliegverkeer van en naar Schiphol. Als medewerker communicatie en voorlichting ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verwerking van informatieverzoeken en de meldingenregistratie over het vliegverkeer. Je behandelt de vragen en meldingen die per mail, telefoon en via het registratiesysteem binnen komen en zorgt hiermee voor correcte input voor de diverse rapportages die BAS maakt. Je hebt veel contact met de bewoners uit de omgeving van luchthaven Schiphol en werkt samen met medewerkers van Schiphol en van Luchtverkeersleiding Nederland ten behoeve van de informatievoorziening.

Stichting Bewoners Aanspreekpunt Schiphol

BAS is sinds 1 juni 2007 het informatieplatform en meldingenloket voor omwonenden over het vliegverkeer van Schiphol. De stichting ontvangt actuele informatie over het vliegverkeer en baangebruik van Schiphol en de Luchtverkeersleiding en vormt zo een belangrijke spil in de informatievoorziening naar omwonenden toe.

BAS voorziet de omgeving van Schiphol  proactief van relevante informatie over onderwerpen als actueel gebruik van de start- en landingsbanen, vliegroutes, baanonderhoud en relevante wet- en regelgeving.

Daarnaast registreert BAS de hindermeldingen van omwonenden. Aan de hand van deze meldingen brengt BAS de totale hinder in kaart en rapporteert hierover aan betrokken partijen. De rapportages vormen een belangrijke informatiebron voor het Minder Hinder Programma van Schiphol en de Luchtverkeersleiding (LVNL). Zo zorgt BAS voor inbreng in de dialoog tussen de omgeving van Schiphol, de luchtvaartsector en andere belanghebbenden.

Jij bent

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met affiniteit met de luchtvaart, die beschikt over goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en zich goed kan inleven in anderen.

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent klantgericht en analytisch ingesteld om operationele procedures en informatie uit diverse bronnen te kunnen koppelen aan een specifieke vraag of melding;
  • Je kunt je inleven in de hinder en zorgen van de omwonenden woonachtig in de Schiphol regio
  • Je bent in staat om een vraag of klacht in breder verband te plaatsen;
  • Je bent bereid piketdienst te draaien en in het weekend te werken. Op officiële feestdagen is BAS gesloten.

Wij bieden

Stichting BAS biedt je een functie met veel uitdagingen binnen een klein en hecht team waar samenwerken en collegialiteit erg belangrijk zijn. Het salaris behorende bij deze functie bedraagt minimaal € 2.211 en maximaal € 3.160 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor de gewerkte dagen in het weekend en voor piketdiensten. Je ontvangt 8% vakantiegeld en maakt aanspraak op een eindejaarsuitkering van 4.5% (conform arbeidsvoorwaarden).

Je kunt deelnemen aan de pensioenregeling bij ABP, we vergoeden je reiskosten en besteden veel aandacht aan je ontwikkeling.

lnteresse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je CV en je persoonlijke motivatie naar Vanessa de Boer – Vermeulen, manager BAS.

Mocht je nog inhoudelijke vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Vanessa op telefoonnummer 020-6015555 of per e-mail, Vanessa.de.Boer@mailbas.nl