BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 3 t/m 10 mei

Vooruitkijkend naar komende week verwachten we gemiddeld 490 vluchten per dag op Schiphol. In de komende periode zal het vliegverkeer naar verwachting verder toenemen, onder meer omdat het negatief reisadvies van de overheid op 15 mei mogelijk kan komen te vervallen. Op de Polderbaan worden de laatste onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd: de startbaan is vanaf 10 mei weer beschikbaar voor vertrekkend vliegverkeer. Voordat er geland kan worden op de Polderbaan voeren we op 10 en 14 mei meetvluchten -> uit. Het vliegverkeer is de komende week tijdens het onderhoud nog aangewezen op de andere start- en landingsbanen, die we afhankelijk van onder meer de wind- en weersomstandigheden en het aanbod van vliegverkeer inzetten.

Verwachte piekmomenten

In de week van 3 – 9 mei 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • · ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • · ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • · ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • · ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 19 – 25 april 2021

Nagenoeg de hele week waaide de wind uit noordelijke richting. Hierdoor is het grootste deel van het vliegverkeer geland op de Kaagbaan en gestart vanaf de Zwanenburgbaan. In piekmomenten is de Aalsmeerbaan ingezet als tweede landingsbaan naast de Kaagbaan. Tijdens startpieken is de Buitenveldertbaan gebruikt als tweede startbaan naast de Zwanenburgbaan. Gemiddeld waren er deze week 463 vluchten per dag op Schiphol. Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).

 

Bekijk het vliegverkeer met Notifly

Wil je dagelijks updates bekijken over het vliegverkeer? Met de Notifly app kan je tot 24 uur vooruitkijken wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten. Op een kaart van de omgeving van Schiphol kan je vluchten live volgen, de wind- en weersomstandigheden bekijken en checken van welke baan een vlucht is vertrokken of op welke baan een vliegtuig gaat landen. Kijk voor meer informatie op Schiphol.nl/Notifly.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.