BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 22 – 28 februari 2021

In de week van 22 februari tot 28 februari verwachten we iets meer dan 400 vluchten gemiddeld per dag. Na een week met streng winterweer zijn de onderhoudswerkzaamheden aan de Polderbaan weer hervat. Dit duurt in ieder geval nog tot eind april. In principe blijft de Zwanenburgbaan daardoor de komende tijd meer in gebruik in plaats van de Polderbaan, zowel overdag als ’s nachts.

Meer inzet Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan

Zolang de Polderbaan buiten gebruik is voor onderhoudswerkzaamheden wordt de Zwanenburgbaan wanneer mogelijk ingezet als hoofdbaan. Bij noordenwind kan overdag ook de Buitenveldertbaan als hoofdbaan voor startend verkeer worden ingezet, vanwege de werkzaamheden rond de zuidkant van de Zwanenburgbaan. De Buitenveldertbaan kan daarnaast tijdens piekmomenten worden ingezet als tweede start- of landingsbaan.

 

Verwachte piekmomenten

In de week van 22 – 28 februari verwachten we de volgende piekmomenten op een gemiddelde dag:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

Terugblik naar 8 – 14 februari

In week 6 zagen we gemiddeld 387 vluchten per dag op Schiphol, in lijn met de prognose van 400 vluchten. Het merendeel van deze vluchten is geland op of gestart vanaf de Kaagbaan en Zwanenburgbaan. Op zes ochtenden was er een piek met startend verkeer. Deze werd op twee dagen voorafgegaan door een landingspiek. Verder waren er op vrijdag en zondag korte startpieken in de middag en avond, en twee korte landingspieken in de avond tijdens het weekend.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.