BAS
Nieuws
Polderbaan van 10 tot en met 14 oktober in onderhoud

De Polderbaan is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 oktober niet inzetbaar vanwege onderhoud. Naar verwachting maakt het vliegverkeer deze dagen gebruik van de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan voor zowel starten als landen. Ook kan Schiphol-Oostbaan worden ingezet als tweede landingsbaan. Dit is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden (buien, windkracht- en richting), de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer. ’s Nachts maakt het vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan.

Impact overdag

Gedurende dit onderhoud zullen overdag bij wind uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen tijdens landingspieken de Zwanenburgbaan (18C) in combinatie met de Buitenveldertbaan (27) of bij andere weerscondities (bijvoorbeeld zuidoostenwind of verminderd/beperkt zicht) de Schiphol-Oostbaan (22) worden ingezet.

Bij wind uit noordelijke richtingen zullen overdag tijdens startpieken voornamelijk de Buitenveldertbaan (09) en Zwanenburgbaan (36C) worden ingezet voor startend vliegverkeer.

Impact ‘s nachts

Voor het gebruik van de Zwanenburgbaan(36C) voor startend vliegverkeer in noordelijke richting ‘s nachts is ontheffing verleend door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat(IenW). Ook kan het incidenteel voorkomen dat de Kaagbaan(06, in noordoostelijke richting) ’s nachts wordt ingezet voor startend vliegverkeer.

Bij wind uit zuidelijke richtingen zal ’s nachts de Zwanenburgbaan (18C) worden ingezet voor landend vliegverkeer. Hiervoor zijn vaste nachtnaderingsroutes beschikbaar, waaronder de gekromde nachtroute (per mei 2020) die woonkernen zoveel mogelijk vermijdt.

-> hier kunt u over deze nachtroute meer lezen.

Daarnaast wordt mogelijk de Buitenveldertbaan (27) voor landend vliegverkeer meer ingezet.