BAS
Nieuws
Oostbaan zes weken buiten gebruik door onderhoud

Schiphol, 9 maart – Van maandag 16 maart tot en met maandag 27 april wordt er groot onderhoud verricht aan de Schiphol-Oostbaan. Tijdens deze periode van zes weken is de Schiphol-Oostbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Het klein zakelijke verkeer dat normaal gebruikt maakt van de Oostbaan zal tijdens het onderhoud starten of landen op één van de andere banen.

Aangepast baangebruik
Dit onderhoud heeft beperkte gevolgen voor de geluidsbelasting in de omgeving. Het klein vliegverkeer wordt tijdens de onderhoudsperiode verdeeld over de andere start- en landingsbanen, afhankelijk van de windrichting.

Werkzaamheden
De Schiphol-Oostbaan is met 2000 meter de kortste start- en landingsbaan van Schiphol, die overwegend wordt gebruikt voor het klein zakelijk vliegverkeer. Tijdens het onderhoud wordt zo’n 11.000 ton asfalt vervangen, wordt er ruim 5 kilometer nieuwe bekabeling gelegd, wordt bijna een kilometer aan riolering hersteld en vervangen we 300 baanlampen voor een LED variant. De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Zo’n 120 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag aan het onderhoud.

Bewoners met vragen
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Dat is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.

Bron: Royal Schiphol Group (Persbericht)