BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 26 april t/m 2 mei

Komende week verwachten we dat het gemiddeld aantal vluchten op Schiphol toeneemt naar 490 per dag. De prognose voor mei is dat het vliegverkeer verder aantrekt. Tijdens de verwachte piekmomenten in de ochtend en avond kan de inzet van een tweede start- of landingsbaan nodig zijn. Op welke banen geland of gestart wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer.

Verwachte piekmomenten

In de week van 26 april – 2 mei 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 12 – 18 april 2021

In deze week waren er gemiddeld 445 vluchten per dag op Schiphol. De Kaagbaan is het meest ingezet voor het vliegverkeer, gevolgd door de Zwanenburgbaan. Door (noord-)westenwind in combinatie met buien is in de eerste helft van de week de Buitenveldertbaan op momenten gebruikt als hoofdlandingsbaan. Ook is de Aalsmeerbaan op één dag ingezet als hoofdlandingsbaan. De Schiphol-Oostbaan is één ochtend gebruikt als tweede landingsbaan vanwege weersomstandigheden tijdens een piekmoment. Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).

 

Dagelijkse vooruitblik met Notifly

Blijf iedere dag op de hoogte van waar je vliegtuigen kunt verwachten met de Notifly app. Hiermee kan je op je smartphone of tablet tot 24 uur vooruitkijken wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten. Volg vluchten live, bekijk, de wind- en weersomstandigheden en check van welke baan een vlucht is vertrokken of op welke baan een vliegtuig gaat landen. Kijk voor meer informatie op Schiphol.nl/Notifly.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.