BAS
Nieuws
Derde vooruitblik vliegverkeer in de heropstartfase

Vooruitblik vliegverkeer 27 juli – 2 augustus 2020
Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen we met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook kijken we terug op de afgelopen week.

 


Verwachting vliegverkeer

We verwachten de komende week gemiddeld 560 vluchten per dag. Dat is een fractie meer ten opzichte van vorige week, maar in augustus zal dit aantal snel stijgen omdat meer luchtvaartmaatschappijen hun aanbod uitbreiden. Deze week blikken we in de factsheet terug op week 29.

Piekmomenten
In de week van 27 juli – 2 augustus verwachten we een startpiek tussen 09.20 – 10.40 uur. De landingspieken worden verwacht tussen 07.40 – 08.20 uur ’s ochtends en tussen 13.00 – 14.00 uur ‘s middags. Of er een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet tijdens deze piekmomenten hangt af van het aanbod. Welke baan dat is, hangt onder andere af van de wind- en weersomstandigheden en de beschikbaarheid.

Baanonderhoud
Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de Zwanenburgbaan van 27 juli tot en met 31 juli tussen 14.00 uur en 23.00 uur niet beschikbaar. Op dinsdag 28 juli is de Buitenveldertbaan ook niet inzetbaar van 07.00 uur tot 14.00 uur. Woensdag 29 juli is de Schiphol-Oostbaan niet beschikbaar van 07.00 uur tot 15.00 uur. Dit kan betekenen dat de Buitenveldertbaan en Aalsmeerbaan overdag vaker worden ingezet als tweede start- of landingsbaan. 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.