BAS
Nieuws
28-02-2022 | Polderbaan overdag buiten gebruik op 1 maart

Op dinsdag 1 maart is de Polderbaan van 06.30 uur tot 17.00 uur buiten gebruik en niet inzetbaar voor vliegverkeer. Dit is vanwege een uitgebreide test met de verlichting van de landingsbaan. We voeren deze test uit om de regelaars en baanverlichting beter af te stellen. Het vliegverkeer zal deze dag meer gebruik maken van de Zwanenburgbaan.

Verlichting afstellen

Na afloop van het groot onderhoud aan de Polderbaan vorig jaar bleek dat de baanverlichting nog verdere afstelling nodig heeft. Dit om mogelijke storingen in de toekomst te voorkomen. Op 23 november zijn testen uitgevoerd met alternatieve instellingen van de regelaars. Dit heeft echter nog niet voor een definitieve oplossing gezorgd. Op 1 maart worden daarom opnieuw tests uitgevoerd om de verlichting verder door te meten en af te stellen. Dit kan alleen als de baan niet in gebruik is voor vliegverkeer.

Timing van tests

De tests vinden overdag in een aaneengesloten periode plaats. Deze tests kunnen niet in de nacht plaatsvinden omdat een aaneengesloten periode van 10 uur in de nacht te lang is om het gehele team scherp te houden. Als we de tests zouden opsplitsen in kortere periodes dan zou de Polderbaan in totaal langer buiten gebruik zijn.