BAS
Nieuws
21 september 2022: Kaagbaan niet beschikbaar tussen 11-17 uur

Op woensdag 21 september vinden er schakel- en meetwerkzaamheden in het baanstation van de Kaagbaan plaats. Hiervoor moet de baanverlichting deels branden en daardoor kan de Kaagbaan niet gebruikt worden voor vliegverkeer. De werkzaamheden vinden van 07:00 tot 17:00 uur plaats, de Kaagbaan is hierdoor tussen 11:00 en 17:00 uur niet beschikbaar voor starten en landen. Dit betekent dat het vliegverkeer meer gebruik maakt van de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan. 

En nog ter aanvulling een korte Q&A

Waarom zijn er extra onderhoudsdagen aan de Zwanenburgbaan (15 september) en Kaagbaan (21 september)? 

  • Naast regulier onderhoud worden banen eens per ongeveer 8 weken gecontroleerd en worden er kleine werkzaamheden uitgevoerd om de start- en landingsbanen in goede conditie te houden. Dit gebeurt doorgaans ’s nachts. 
  • De werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan zijn aan de verlichtingsinstallatie en worden gecombineerd met werkzaamheden op een aangrenzende rijbaan. Voor zo min mogelijk impact op de verlichting in het start- en landingsterrein worden de werkzaamheden nu overdag uitgevoerd. 
  • De werkzaamheden aan de Kaagbaan worden nu overdag uitgevoerd om de hinder in de nacht te minimaliseren. Dat kan niet gecombineerd worden met het reguliere onderhoud later dit jaar, omdat de baan dan spanningsloos moet zijn. Tijdens deze werkzaamheden moet er juist spanning op staan.