BAS
Projecten
25-11-2023 | Baangebruik vanavond, vannacht en morgenochtend

Laatste update:

In verband met een matige wind uit voornamelijk noordwestelijke richtingen, vannacht krimpend naar voornamelijk westelijke richtingen en morgenochtend kans op buienwolken / regenbuien zullen naar verwachting de volgende baancombinaties ingezet worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

  • Van 20:40 tot 22:00: Landen Kaagbaan (06), starten Polderbaan (36L) en Zwanenburgbaan (36C);
  • Van 22:00 tot 06:30: Landen Kaagbaan (06), starten Polderbaan (36L);
  • Van 06:30 tot 07:00: Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24);
  • Van 07:00 tot 09:20: Landen Polderbaan (18R) en Buitenveldertbaan (27), starten Kaagbaan (24) *;
  • Na 09:20: Deze informatie wordt morgen op onze website bekend gemaakt.

* Note: er mag alleen parallel geland worden (bijvoorbeeld op de Polderbaan en Zwanenburgbaan) als het Instrument Landings Systeem (ILS) van de twee landingsbanen beschikbaar zijn. Als na afloop van de laatste meetvlucht wordt vastgesteld dat het ILS van de Polderbaan goed werkt, kunnen de Polderbaan en Zwanenburgbaan weer als parallelle landingsbanen worden ingezet.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol