BAS
Projecten
24-12-2023 | Baangebruik vanmiddag en vanavond (update!)

Laatste update:

In verband met een krachtige tot stormachtige wind uit voornamelijk westzuidwestelijke richtingen en verminderde zichtcondities (laaghangende bewolking en regenbuien) in de omgeving van luchthaven Schiphol zullen naar verwachting de volgende baancombinaties ingezet worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

  • Van 14:00 tot 20:40: UPDATE! Landen Buitenveldertbaan (27), starten Kaagbaan (24) *;
  • Na 20:40: Deze informatie wordt later vandaag op onze website bekend gemaakt.

* UPDATE!: VANWEGE HARDE WIND UIT VOORNAMELIJK ZUIDWESTELIJKE RICHTINGEN (IETS AFNEMEND IN KRACHT), VERMINDERDE ZICHTCONDITIES EN MEER VERKEERSAANBOD VAN LANDEND VLIEGVERKEER WORDT VANAF ROND 19:00 UUR DE VOLGENDE BAANCOMBINATIE INGEZET: LANDEN POLDERBAAN (18R) EN SCHIPHOL-OOSTBAAN (22), STARTEN KAAGBAAN (24). ‘FLOW EXCLUSION’ KAN VAN TOEPASSING ZIJN OP VERZOEK VAN EEN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ WANNEER EEN VLIEGER DE DWARSWIND OP DE TWEEDE LANDINGSBAAN (IN DIT GEVAL DE POLDERBAAN (18R)) ACCEPTEERT.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol