BAS
Projecten
22-09-2021 | Vannacht onderhoud Kaagbaan

Bericht van:

woensdag
22 september 2021
om 20:41
22-09-2021 | Vannacht onderhoud Kaagbaan

De Kaagbaan is vannacht niet beschikbaar voor vliegverkeer. In plaats van de Kaagbaan zal er vannacht gestart worden vanaf de Zwanenburgbaan (18C) richting het zuiden.

De Kaagbaan is niet beschikbaar door geclusterde werkzaamheden, zo vindt er een software update plaats van het verlichtingsbesturingssysteem van de baan.

Achtergrond baangebruik
Tussen 23.00 en 6.00 uur mogen er op Schiphol minder vliegtuigen landen en vertrekken. Daarom wordt het verkeer ’s nachts afgehandeld met één startbaan en één landingsbaan. In principe worden alleen de Polderbaan en Kaagbaan ingezet, tenzij ze bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden of onderhoud niet bruikbaar zijn. Als de Kaagbaan zoals vannacht niet beschikbaar is wordt het baangebruik daar op aangepast. De Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan, Schiphol Oost-baan en de Zwanenburgbaan richting het noorden zijn in de nacht standaard gesloten als startbaan. Wanneer de Kaagbaan ’s nachts niet beschikbaar is wordt bij zuidelijk baangebruik uitgeweken naar de Zwanenburgbaan (18C) om te starten richting het zuiden, zoals voor vannacht verwacht.