BAS
Projecten
18-09-2023 | Baangebruik vanavond, vannacht en morgenochtend (UPDATE!)

Laatste update:

In verband met een vrij krachtige tot harde wind uit voornamelijk zuidwestelijke richtingen en regenbuien in de omgeving van luchthaven Schiphol zullen naar verwachting de volgende baancombinaties ingezet worden (de genoemde tijden zijn richttijden). Daarnaast wordt regulier baanonderhoud uitgevoerd aan de Schiphol-Oostbaan (04/22):

  • Van 20:45 tot 22:10: UPDATE! Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24) en Aalsmeerbaan (18L) **;
  • Van 22:10 tot 07:00: UPDATE! Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24) **;
  • Van 07:00 tot 09:20: Landen Polderbaan (18R) en Buitenveldertbaan (27), starten Kaagbaan (24) *;
  • Na 09:20: Deze informatie wordt morgen op onze website bekend gemaakt.

* Afhankelijk van de windrichting en windkracht kan mogelijk een alternatieve baancombinatie worden ingezet: landen Polderbaan (18R) en Zwanenburgbaan (18C), starten Kaagbaan (24). In het geval er sprake is van tijdelijk meer verkeersaanbod kan mogelijk voor een periode de Aalsmeerbaan (18L) naast de Kaagbaan (24) worden ingezet voor startend vliegverkeer.

** UPDATE!: VANWEGE EEN KRACHTIGE TOT HARDE WIND UIT VOORNAMELIJK ZUIDWESTELIJKE RICHTINGEN EN REGENBUIEN WORDT DE BUITENVELDERTBAAN (27) INGEZET VOOR LANDEND VLIEGVERKEER.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol