BAS
Projecten
17-09-2023 | Baangebruik vanavond, vannacht en morgenochtend +informatie (UPDATE)

Laatste update:

In verband met een matige wind uit voornamelijk zuidelijke richtingen, morgenochtend ruimend naar een zuidwestelijke richting en in kracht toenemend (naar windkracht 6) en kans op regenbuien en onweerswolken in de buurt van Schiphol is de verwachting dat de volgende baancombinaties gebruikt gaan worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

Informatie inzet Buitenveldertbaan (27): I.v.m. de onweerswolken en buien in de omgeving van Schiphol wordt de Buitenveldertbaan (27) ingezet als secundaire landingsbaan. Bij buien en TCU/CB’s in de omgeving van Schiphol kan er niet parallel geland worden naar het zuiden.

UPDATE: I.v.m. het verkeersaanbod wordt er naast de Kaagbaan (24) ook van de Aalsmeerbaan (18L) gestart

● Van 20:40 tot 22:10: Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24) en Aalsmeerbaan (18L);
● Van 22:10 tot 07:00: Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24);
● Van 07:00 tot 09:20: Landen Polderbaan (18R) en Buitenveldertbaan (27), starten Kaagbaan (24); *(zie informatie)

Afhankelijk van de onweerswolken in de buurt van Schiphol (verminderde activiteit) kan ook de volgende baancombinatie ingezet worden:
* Van 07:00 tot 09:20: Landen Polderbaan (18R) en Zwanenburgbaan (18C), starten Kaagbaan (24);


Na 09:20: deze informatie zal later op onze website gepubliceerd worden.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol