BAS
Projecten
14-02-2024 | Baangebruik vanavond, vannacht en morgenochtend

Laatste update:

In verband met een matige wind uit zuidwestelijke richtingen met kans op windvlagen en lage bewolking met (mot)regen, in de late avond tijdelijk verbeterend maar lopende de nacht weer verslechterend, is de verwachting dat de volgende baancombinaties gebruikt gaan worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

● Van 20:40 tot 22:00: Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24) en Aalsmeerbaan (18L);
● Van 22:00 tot 07:00: Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24);
● Van 07:00 tot 09:20: Landen Polderbaan (18R) en Zwanenburgbaan (18C), starten Kaagbaan (24)*;

* In verband met slechte zichtwaardes/lage bewolking en initieel preferentie 5b in verband met operatie buiten daglichtperiode kan de Aalsmeerbaan (18L) ingezet in plaats van de Kaagbaan (24).

*In verband met de marginale zichtcondities wordt de Schiphol-Oostbaan (22) ingezet als secundaire landingsbaan i.p.v. de Zwanenburgbaan (18C).

Na 09:20: deze informatie zal later op onze website gepubliceerd worden.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol