BAS
Projecten
12-08-2020 | Zwanenburgbaan onderhoud 17 t/m 28 augustus
12 augustus 2020
12-08-2020 | Zwanenburgbaan onderhoud 17 t/m 28 augustus

Door werkzaamheden op en rond de Zwanenburgbaan is deze van maandagochtend 17 augustus 07.00 uur tot en met vrijdagmiddag 28 augustus 16.00 uur niet beschikbaar. Dit heeft gevolgen voor het vliegtuiggeluid in de omgeving. We verwachten deze periode meer vliegverkeer op de Buitenveldertbaan.

Inzet Buitenveldertbaan
In deze periode van werkzaamheden verwachten we dat tijdens de landingspiek de Buitenveldertbaan vaker als tweede landingsbaan kan worden ingezet bij wind uit het zuiden en zuidwesten. In een startpiek met noorderwind kan de Buitenveldertbaan ingezet worden als tweede startbaan. Welke baan in deze periode daadwerkelijk gebruikt wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden op dat moment. Kijk voor actuele informatie over het gebruik van onze start- en landingsbanen op deze site.

Taxibaan Quebec
De werkzaamheden die plaatsvinden bij de Zwanenburgbaan zijn ter voorbereiding van het verdubbelen van taxibaan Quebec. Hiervoor bouwen we in de komende jaren een tweede viaduct over de A4. Lees meer over het project rondom taxibaan Quebec.