BAS
Projecten
11-12-2023 | Baangebruik vanochtend en vanmiddag +informatie

Laatste update:

In verband met een krachtige tot stormachtige wind uit voornamelijk westelijke richtingen, gedurende dag in kracht afnemend met daarbij kans op een lage wolkenbasis, verminderde zichtcondities en onweerswolken en -buien in de omgeving van Schiphol is de verwachting dat de volgende baancombinaties gebruikt gaan worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

Ter info:
-De Polderbaan (18R) wordt ingezet als secundaire landingsbaan voor vliegers die een hogere dwarswindcomponent accepteren (flow exlusions).
-De Aalsmeerbaan (18L) wordt ingezet als secundaire startbaan voor vliegers die een hogere dwarswindcomponent accepteren (flow exlusions).

● Van 07:30 tot 12:00: Landen Buitenveldertbaan (27), starten Kaagbaan (24);
● Van 12:00 tot 15:00: Landen Buitenveldertbaan (27) en Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24) en Aalsmeerbaan (18L); (zie info)


Na 15:00: deze informatie zal later op onze website gepubliceerd worden.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol