BAS
Projecten
08-11-2023 | Baangebruik vanavond, vannacht en morgenochtend (UPDATE)

Laatste update:

In verband met onderhoud aan de Polderbaan en een vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen met initieel windstoten tot hard, lopende de periode ruimend naar noordwestelijke richtingen en afnemend naar zwak en later weer krimpend naar zuidwest en verbeterende weerscondities,is de verwachting dat de volgende baancombinaties gebruikt gaan worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

UPDATE: I.v.m. de lage wolkenbasis wordt de Schiphol-Oostbaan (22) ingezet als secundaire landingsbaan i.p.v. de Buitenveldertbaan (27)

● Van 20:40 tot 22:00: Landen Zwanenburgbaan (18C), starten Kaagbaan (24) en Aalsmeerbaan (18L);
● Van 22:00 tot 07:00: Landen Zwanenburgbaan (18C), starten Kaagbaan (24);
● Van 07:00 tot 09:20: Landen Zwanenburgbaan (18C) en Buitenveldertbaan (27), starten Kaagbaan (24); (UPDATE)

NOOT: Afhankelijk van het aanbod aan startend verkeer tussen ca 07:00 en 07:40 bestaat de kans dat de Aalsmeerbaan (18L) ook ingezet wordt als startbaan.

Na 09:20: deze informatie zal later op onze website gepubliceerd worden.

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden. Daarnaast kan het voorkomen dat er – in de overgang van pieken en aan het begin van de dag (tussen 07:00 en 07:40 uur) – tijdelijk twee landingsbanen en twee startbanen tegelijk worden ingezet om het hoge aanbod van vliegverkeer op die momenten veilig en efficiënt af te handelen.

Het banenstelsel van Schiphol