BAS
Projecten
04-07-2023 | Baangebruik vanavond, vannacht en morgenochtend

Laatste update:

In verband met een vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen, morgenochtend in kracht toenemend naar een harde tot stormachtige wind (windkracht 9/10) en ruimend naar westelijke richtigen, kans op beperkt zicht omstandigheden en onderhoud aan de Buitenveldertbaan (09/27) is de verwachting dat de volgende baancombinaties gebruikt gaan worden (de genoemde tijden zijn richttijden):

Verdere uitleg baancombinatie morgenochtend:
I.v.m. een harde tot stormachtige wind uit westelijke richtingen is de capaciteit sterk gereduceerd. Door een te hoge dwarswindcomponent op de meeste start- en landingsbanen en onderhoud aan de Buitenveldertbaan (09/27) kan er beperkt gestart en geland worden van de onderstaande banen.

● Van 00:00 tot 07:00: Landen Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24);
● Van 07:00 tot 09:00: Landen Schiphol Oostbaan (22) en Polderbaan (18R), starten Kaagbaan (24);
● Van 09:00 tot 11:00: Landen Schiphol Oostbaan (22), starten Kaagbaan (24);


Na 11:00: deze informatie zal later op onze website gepubliceerd worden..

Disclaimer: dit is de meest recente verwachting van het baangebruik vastgesteld door LVNL en luchthaven Schiphol op basis van de verwachte operationele omstandigheden, dat wil zeggen een combinatie van het weer, verkeersaanbod en beschikbare infrastructuur (start-, landings- en rijbanen en technische systemen). Het actuele baangebruik kan afwijken van de verwachting als gevolg van een verandering in de operationele omstandigheden.

Het banenstelsel van Schiphol