BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 2 – 8 november 2020

We verwachten komende week gemiddeld 565 vluchten per dag op Schiphol. De landingspieken in de ochtend en avond zullen worden gevolgd door startpieken met mogelijke inzet van een tweede start- of landingsbaan. Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de Aalsmeerbaan kunnen de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan in zuidelijke richting vaker in gebruik zijn. Welke baan er wanneer wordt ingezet hangt af van het aanbod aan vliegverkeer en de weersomstandigheden.

 

 

Nachtelijk baangebruik

Tijdens het onderhoud aan de Aalsmeerbaan wordt er ’s nachts ook gewerkt aan de kruisingen met andere start- en landingsbanen. Hierdoor is van maandag tot en met donderdagnacht (2-5 november) de Kaagbaan buiten gebruik tussen 23:00 en 06.00 uur. Op dinsdag- en woensdagnacht (3-4 november) is aanvullend de Buitenveldertbaan buiten gebruik. Hierdoor zal, naast de Polderbaan, de Zwanenburgbaan ingezet worden.

Piekmomenten

In de week van 2-8 november verwachten we dagelijks piekmomenten op de volgende tijdstippen:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

Terugblik naar 19-25 oktober

Onze verwachting voor de week van 19-25 oktober was gemiddeld 630 vluchten per dag op Schiphol; dit bleken uiteindelijk 617 vluchten te zijn. Zoals gebruikelijk is het grootste deel van het vliegverkeer geland op of vertrokken vanaf de Polderbaan en de Kaagbaan. De Aalsmeerbaan is voornamelijk ingezet als tweede startbaan in piekmomenten en één keer als hoofdbaan vanwege kort onderhoud aan de Kaagbaan. Daarnaast is de Zwanenburgbaan voornamelijk ingezet als tweede landingsbaan. Door een zuidwesterstorm op 20 oktober is de Schiphol-Oostbaan deze dag ingezet als landingsbaan.

 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.