BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 19 t/m 25 april

In de aankomende week verwachten we gemiddeld 465 vluchten per dag op Schiphol. We voorzien in de ochtend en de avond een mogelijke landingspiek gevolgd door een startpiek. Tijdens piekmomenten kan er mogelijk een tweede start- of landingsbaan worden ingezet. Op welke banen geland of gestart wordt, hangt af van de wind- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer.

Verwachte piekmomenten

In de week van 19 tot 25 april 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 5 – 11 april 2021

In de eerste week na Pasen telden we gemiddeld 457 vluchten per dag op Schiphol. De Zwanenburgbaan is het meest gebruikt door het vliegverkeer, gevolgd door de Kaagbaan. Vanwege krachtige noordwestenwind gecombineerd met sneeuw- en regenbuien kon de Kaagbaan niet op alle momenten worden ingezet. Hierdoor zijn de Buitenveldertbaan en de Aalsmeerbaan ingezet als hoofdlandingsbaan. Vanwege de weersomstandigheden is de Buitenveldertbaan ook vier nachten ingezet als landingsbaan. Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet (pdf).

 

Check de Notifly app

Wil je dagelijks vooruitkijken naar waar je vliegtuigen kunt verwachten? Maak dan gebruik van de Notifly app. Hiermee kan je tot 24 uur vooruitkijken wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten. Ook kan je vluchten live volgen, de wind- en weersomstandigheden checken en zie je van welke baan een vlucht is vertrokken of op welke baan een vliegtuig gaat landen. Kijk voor meer informatie op Schiphol.nl/Notifly

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.