BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 23 tot 29 november 2020

Komende week verwachten we gemiddeld 440 vluchten per dag op Schiphol. Vanaf zondagavond 22 november zijn er werkzaamheden aan het taxibanenstelsel ten zuiden van de Zwanenburgbaan. Hierdoor is deze baan tot en met donderdagochtend niet beschikbaar en daarna beperkt beschikbaar voor het vliegverkeer. Daardoor verwachten we in piekmomenten meer inzet van de Buitenveldertbaan. Ook kan bij zuidoostenwind of harde zuidenwind de Schiphol-Oostbaan als tweede landingsbaan worden gebruikt.

 

Baangebruik in piekmomenten

Vanaf komende week zal de Zwanenburgbaan beperkt inzetbaar zijn. Dit is vooral merkbaar in piekmomenten waarbij normaal de Zwanenburgbaan als tweede start- of landingsbaan naast de Polderbaan wordt ingezet. In een landingspiek verwachten we bij zuidenwind de Buitenveldertbaan of Schiphol-Oostbaan vaker te gebruiken als tweede landingsbaan. In de startpiek wordt indien mogelijk, wanneer de wind uit noordelijke richting komt, de Buitenveldertbaan vaker ingezet als tweede startbaan. In de week van 23-29 november verwachten we dagelijks piekmomenten tussen de volgende tijdstippen:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik naar 9 – 15 november

Deze week waren er gemiddeld 515 vluchten per dag op Schiphol, waar we er 535 verwacht hadden. Het grootste deel van het vliegverkeer is geland op of vertrokken vanaf de Polderbaan en de Kaagbaan. De Aalsmeerbaan is voornamelijk ingezet als tweede startbaan naast de Kaagbaan. De Zwanenburgbaan is voornamelijk ingezet als tweede landingsbaan en is twee nachten ook ingezet als start- en landingsbaan. Vanwege buien is de Buitenveldertbaan één dag kort gebruikt als tweede landingsbaan. Een noodzakelijke baaninspectie zorgde ervoor dat voor een korte periode de Schiphol-Oostbaan is ingezet in plaats van de Buitenveldertbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.