BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 28 sep t/m 4 okt

In de komende week verwachten we gemiddeld 685 vluchten per dag op Schiphol. We zien daarmee een stabilisering in het aantal vluchten en een lichte afname ten opzichte van de afgelopen weken. De combinatie met een andere verdeling van het vliegverkeer over de dag zorgt ervoor dat het aantal verwachte piekmomenten afneemt. Vanaf 28 september zijn er drie weken werkzaamheden aan taxibanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan. Hierdoor wordt naar verwachting overdag tijdens piekmomenten de Buitenveldertbaan meer ingezet als tweede start- of landingsbaan. Download de volledige factsheet met de groene knop hierboven.

 


Minder piekmomenten
Ten opzichte van vorige week verwachten we aankomende week minder piekmomenten. De verwachte piekmomenten in de week van 28 september tot 4 oktober liggen rond de volgende tijdstippen:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.


Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

Terugblik naar 14-20 september
In week 38 telden we gemiddeld 717 vluchten per dag, wat redelijk in lijn is met de verwachting van 730 vluchten. Vanwege een afname van het aantal vluchten op de dag waren er minder piekmomenten dan de week ervoor. Het grootste deel van het vliegverkeer is geland op of vertrokken vanaf de Kaagbaan of de Polderbaan. Aan het begin van de week zorgden onderhoud en inspecties op de Polderbaan ervoor dat de Zwanenburgbaan twee nachten is ingezet als hoofdlandingsbaan. De Aalsmeerbaan is voornamelijk als tweede start- of landingsbaan ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.