BAS
Nieuws
Onderhoudsbeurt voor de Schiphol-Oostbaan (04/22)

De Schiphol-Oostbaan is van maandag 16 september tot en met dinsdag 24 september niet beschikbaar vanwege onderhoud. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is de Schiphol-Oostbaan wel beschikbaar. Schiphol gebruikt deze baan doorgaans alleen voor zakelijke en privévliegtuigen, vliegtuigen met een maatschappelijk belang (ambulance-, kustwacht of -regeringsvluchten) en vliegtuigen die (bijvoorbeeld voor onderhoud) op Schiphol-Oost moeten zijn. Tijdens het onderhoud zal dit verkeer gebruikmaken van de Buitenveldertbaan of een van de andere start- en landingsbanen.

Afsfalt herstellen, reparaties, schoonmaken en grasmaaien
In samenwerking met Heijmans werkt Schiphol tijdens de onderhoudsbeurt onder meer aan het asfalt, de markeringen en de verlichting van de Schiphol-Oostbaan. Zo herstelt Schiphol de baan waar nodig en worden de lampen schoongemaakt. Ook worden de kabels en elektra gecontroleerd en wordt het gras rondom de baan gemaaid.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? U kunt ons tijdens kantoortijden bereiken op 020 601 5555 of via info@mailbas.nl

Bron: AAS (Amsterdam Airport Schiphol)