BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 11 t/m 17 mei

Komende week verwachten we gemiddeld 495 vluchten per dag op Schiphol. Door de lichte toename van het vliegverkeer verwachten we ten opzichte van vorige week dagelijks een extra landingspiek in de middag.

Het groot onderhoud aan de Polderbaan is bijna afgerond. Op zaterdagochtend 15 mei is de baan weer beperkt inzetbaar voor startend verkeer. Tot die tijd maakt het vliegverkeer gebruik van de Kaagbaan, Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan. Welke banen wanneer in gebruik zijn, hangt af van de wind- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer. De Polderbaan is sinds 25 januari niet beschikbaar. Tot 15 mei werken we nog aan de verlichting van taxibaan Victor richting de Polderbaan en er zijn meetvluchten op 10 en 14 mei. Wanneer de meetvluchten door omstandigheden niet op de genoemde dagen door kunnen gaan dan zijn er twee reservedagen ingepland: dinsdag 11 mei en maandag 17 mei.

Verwachte piekmomenten

Tijdens piekmomenten kan mogelijk een tweede start- of landingsbaan worden ingezet. In de week van 10 – 16 mei 2021 verwachten we dagelijks de volgende piekmomenten:

 

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ’s middags tussen 12.30 uur en 13.30 uur;
  • ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik 26 april – 2 mei 2021

In de laatste week van april waren er gemiddeld 487 vluchten per dag op Schiphol. Omdat de wind vrijwel de hele week uit noordelijke richting kwam is er het grootste deel van het vliegverkeer geland op de Kaagbaan en gestart vanaf de Zwanenburgbaan. In piekmomenten is de Aalsmeerbaan ingezet als tweede landingsbaan naast de Kaagbaan. Tijdens startpieken is de Buitenveldertbaan gebruikt als tweede startbaan naast de Zwanenburgbaan. Bij westenwind in de eerste dagen van mei is de Buitenveldertbaan ook als tweede landingsbaan ingezet. Bekijk de volledige vooruitblik en terugblik in de factsheet.

 

Dagelijkse updates over vliegverkeer? Download de Notifly app. Kijk voor meer informatie op Schiphol.nl/Notifly.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.