BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 5 t/m 11 okt

Het aantal verwachte vluchten voor de komende week is met 665 wederom iets lager dan het aantal vluchten in de afgelopen weken. De verdeling van het vliegverkeer over de dag blijft ongeveer gelijk. In de ochtend en in de avond zien we een vast patroon van een landingspiek gevolgd door een startpiek.

Er wordt komende week verder gewerkt aan de taxibanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan, waardoor naar verwachting overdag tijdens piekmomenten de Buitenveldertbaan vaker ingezet wordt als tweede start- of landingsbaan. Als de Buitenveldertbaan niet inzetbaar is kan ook de Schiphol-Oostbaan als tweede landingsbaan worden gebruikt. Download de volledige factsheet met de groene knop hierboven.

Lees meer over de werkzaamheden ->

 

 

Ochtend- en avondpiek

De verwachte piekmomenten in de week van 5 – 11 oktober liggen rond de volgende tijdstippen:

Startpieken:

  • ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;
  • ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

Landingspieken:

  • ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;
  • ‘s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

Terugblik naar 21 – 27 september

In week 39 telden we gemiddeld 716 vluchten per dag, wat redelijk in lijn is met de verwachting van 730 vluchten. Vanwege jaarlijks onderhoud aan de Kaagbaan is de Aalsmeerbaan meer als hoofdbaan ingezet. Gedurende de nacht is de Zwanenburgbaan ingezet in plaats van de Kaagbaan. Vanwege weersomstandigheden (zoals buien en mist) zijn ook de Buitenveldertbaan en Oostbaan op momenten ingezet als tweede start- of landingsbaan

 

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.