BAS
Nieuws
Vooruitblik vliegverkeer 25 t/m 31 januari

De komende week verwachten we gemiddeld 425 vluchten per dag op Schiphol. Vanaf maandag is de Polderbaan voor 13 weken niet beschikbaar vanwege groot onderhoud (van 25 januari tot 26 april). Hierdoor zal de Zwanenburgbaan vaker worden ingezet, ook gedurende de nacht. Incidenteel kan de Kaagbaan in de nacht voor starts richting het noordoosten worden ingezet.

De Buitenveldertbaan zal tijdens piekmomenten worden ingezet als tweede start-of landingsbaan. Ook de Oostbaan kan voor landingen gebruikt worden als de Buitenveldertbaan niet inzetbaar is vanwege bijvoorbeeld het weer.

 

Verwachte piekmomenten

In de week van 25 tot 31 januari verwachten we de volgende piekmomenten op een gemiddelde dag:

 

Startpieken:

· ‘s ochtends tussen 09.20 uur en 11.00 uur;

· ’s avonds tussen 20.20 uur en 21.20 uur.

 

Landingspieken:

· ’s ochtends tussen 07.20 uur en 08.40 uur;

· ’s avonds tussen 18.40 uur en 20.00 uur.

 

 

Terugblik naar 11-17 januari

In de tweede week van het nieuwe jaar waren er gemiddeld 467 vluchten per dag op Schiphol. Dat is een afname van 21,5% ten opzichte van het aantal vluchten in de eerste week van januari. Het grootste deel van deze vluchten is geland op of gestart vanaf de Polderbaan en Kaagbaan. Door de afname van het vliegverkeer waren er minder piekmomenten waarop de inzet van een tweede start- of landingsbaan nodig was. Door wind- en zichtomstandigheden en werkzaamheden zijn de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan op momenten ingezet als hoofd start- of landingsbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op onze homepage.